Muziek in de Verf, Informatie

.

Muziek in de Verf! is het schilderen van muziek: luisteren en verbeelden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het schilderen van muziek. Ontdek nieuwe kanten in het schilderen. Doorbreek de cirkel van steeds maar in dezelfde trucjes en vaardigheden blijven hangen. Laat je op een uitdagende manier door de muziek inspireren. In deze workshop wordt de muziek abstract verbeeld. De sfeer, emotie en muzikale elementen, zoals melodische beweging en ritme, worden in verf vertaald. Er wordt toegewerkt naar een volwaardig artistiek product.

Het schilderen van muziek is een bijzondere ervaring die je creativiteit en je artisticiteit kunnen verrijken. Je ervaart nieuwe kanten aan je kunstenaarschap: een combinatie van verstand, gevoel, spontaniteit en lichamelijke betrokkenheid. Het is niet hetzelfde als schilderen op muziek. Het grote verschil is dat muzikale elementen in de muziek je op het spoor zetten van een fris abstract werk. Je zult een boeiend en prikkelend proces ervaren en met een verrassend werk naar huis gaan. 

Door mijn ervaring als docent muziek kan ik je helpen gericht naar de muziek te luisteren. Door mijn ervaring als beeldend kunstenaar kan ik je helpen er een schilderij van te maken. En doordat ik ook kunsteducator ben, kan ik de muziek en het schilderen voor je bij elkaar brengen. 

Deze workshop is interessant voor iedereen die schildert, op divers niveau. En ook voor muziekliefhebbers; door het schilderen worden de beleving van en het inzicht in de muziek vergroot. Er wordt gewerkt in een positief stimulerende sfeer, waarbij je eigenheid uitgangspunt is, waarvandaan je verder wordt gebracht.  

De workshop begint met een inleiding over hoe je muziek beeldend kunt vertalen. En er wordt begeleid naar de muziek geluisterd om de concentratie en aandacht te focussen en inzicht te krijgen in de muziek.

Kijk bij Aanbod Interdisciplinaire Kunsteducatie, het voorlaatste item, voor meer achtergrondinfo en enkele filmpjes.
Kijk bij Muziek in de Verf, mini-blogs voor meer inspiratie.

 

Uitspraken van deelnemers:

"Bedankt Grady! Ik vond je aanpak positief stimulerend en je muziekkeuze verrassend"

"Inspirerend Grady! Muziek en schilderen. Zeer positief, een aanrader voor alle schilderfanaten!"

"Prettige workshop in een fijne werkruimte"

"Hele leuke workshop om te doen: ervaren wat muziek met je doet op het doek"

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Praktische informatie

 

Voor alle materialen wordt gezorgd, maar deelnemers mogen ook hun eigen favoriete materialen meebrengen, zoals een paletmes. We schilderen met acrylverf op doek (2 stuks van 40 x 50). 

Datum: nieuwe datum volgt. Het programma duurt 3,5 uur: van 13.00 - 16.30 uur. We maken twee schilderijen, van twee verschillende muziekstukken.

Locatie: Het atelier van Irene van den Bos, de Ruyterlaan 24A te Bussum.

Kosten: verlaagde prijs: 55 euro pp, inclusief materiaal en koffie/thee met lekkers. Betalen: maak het bedrag over op rekeningnummer NL 52 RABO 0397738889 t.n.v. Grady van den Bosch, o.v.v. muziek in de verf (+ workshopdatum). Wanneer het bedrag is ontvangen is de aanmelding officieel.

Minimaal 3 en maximaal 6 deelnemers.

Aanmelden: Uiterlijk volgt, bij: gradyvandenbosch@kpnmail.nl