Aan de muur!

Inleiding

In de loop van de jaren zijn er heel wat kunstwerken verkocht. Vooral uit de serie crucifixen, maar ook veel uit de serie Fragility - Shelter, dat nu originelen uit mijn boek zijn. Hieronder enkele foto's van tevreden klanten. 

70387617_1143189619204873_153191128282169344_o kopie

Crucifix Geel

Hier sta ik in de slaapkamer van een goede vriendin. Zij kocht deze crucifix samen met haar man. Het heeft hier een hele mooie en lichte plek, zo tussen twee ramen in, met uitzicht vanaf het bed. 

Veenendaal

Crucifix Grijs met Roze

Tirza zag deze crucifix op Facebook op Goede Vrijdag. Het was midden in de eerste coronagolf. Op maandag Tweede Paasdag kwam ze hem halen. Ze bleef buiten op afstand, terwijl ik het ingepakte werk in de kofferbak legde. Een bijzondere ontmoeting zo. En nu hangt het prachtig op kleur, op de diepgrijze muur. 

Zaandam

93519534_1317228411800992_153875703119478784_o kopie

IMG-20221223-WA0004

Crucifix Oranje

De man van mijn toenmalige dominee nam contact op, omdat hij zijn vrouw graag een crucifixschilderij van mij wilde geven voor haar verjaardag. Hij kwam thuis het schilderij uitzoeken. Ik had er een heleboel uitgelegd en hij koos een van de sterkste werken die er op dat moment nog bij lagen. Mijn dominee staat inmiddels in een andere plaats. De muur in haar werkkamer vormt een prachtige echo voor de diep oranje crucifix. En wat een mooie tekst staat er op haar beeldscherm!

Ze zorgden zelf voor de lijst.

Oegstgeest

Crucifix Grijs I, ingelijst

Een goed bevriend echtpaar kwam langs op de AtelierRoute. Zij kozen samen dit werk uit. Het hangt nu in de serre van hun historische huis, waar het met de omgevingskleuren samenvalt. Later heb ik het nog ondertekend. 

Bussum

werk Grady in serre 2 kopie

20171129_110256

Vrouw met Kind

De koopster van dit werk was meteen heel enthousiast toen ze het zag bij de AtelierRoute. Ze nam er een optie op. De volgende dag heeft ze het gekocht. Ze hing het centraal in het huis, aan de houten balustrade. Het was voor haar een beeld dat haar jeugd compenseerde, ze had graag deze geborgenheid gekend. Helaas werd ze al snel ernstig ziek en overleed ze een jaar na de aankoop. Voor haar was het beeld zo essentieel dat ze het op de voorkant van de liturgie van de uitvaartdienst liet drukken. Ook was het schilderij in de dienst present, op het liturgisch centrum. Alles maakte diepe indruk op me. Maar ik zal nooit haar gezicht vergeten, hoe het oplichtte toen ze het schilderij voor het eerst zag. Gebaseerd op een foto die ik maakte in Cambodja.

Huizen

De Tuin

In 2019 kreeg ik de opdracht van mijn ouders om een realistisch schilderij van de tuin van mijn ouderlijk huis te maken. Mijn vader koos het uitzicht uit. Het was bedoeld als aandenken aan 52 jaar op de boerderij wonen, want ze zouden enkele maanden later verhuizen naar een senioren-appartement. Inmiddels hangt het daar op een mooie plek boven de eettafel. Het is nu voor ons allemaal een hele mooie herinnering.

Ermelo

87905415_575816973023526_1380004981121220608_n kopie

IMG-20181201-WA0000

Bij Johannes

Dit is een eenvoudig werkje dat ik in een workshop van de kerk maakte, die ik ook zelf leidde. Het is gemaakt van eenvoudige materialen. Ik besloot deze serie voor 5,- euro te koop aan te bieden op de AtelierRoute. Een kennis was heel enthousiast en wilde het graag kopen. Na overleg met zijn vrouw, kwam het er van. Hij deed me een groot plezier toen hij liet zien hoe hij er een mooie baklijst omheen had gemaakt en het zo had opgehangen. Het was nu toch wel een heel mooi schilderij geworden. Gebaseerd op een Bijbeltekst uit Johannes. 

Huizen

Abstracte Tuin

Mijn oudste broer was meteen enthousiast toen hij deze twee abstracte schilderijen van de tuin van mijn ouderlijk huis zag. Toen hij mij meehielp met het inrichten van een expositie, waar ook deze twee hingen, besloot hij ze te kopen. 

Ik vind het heel bijzonder als familie kunst van mij koopt. Het moet hen maar net aanspreken. Nu hangen de twee werken in de ruime woonkamer van mijn broer en schoonzus. Ze hangen er prima. Heel trots op!

Ermelo

Schermafbeelding 2023-08-18 om 16.26.30

Foto's voor Grady 1

Alles wat zacht was 1

De koopster zag dit werk op de AtelierRoute. Ik kon het haar toen nog niet meteen meegeven, want dit kunstwerk zou ook in mijn boek komen en er moesten nog foto's, reproducties van worden gemaakt. De koopster moest wachten tot de reproductie door de vormgever van het boek was goedgekeurd. 

Ze kreegt het na ruim 1,5 jaar eindelijk mee op de feestelijke boekpresentatie van "Alles wat zacht was". Ze had geduldig gewacht. Nu hangt het in een lijst die zij en haar man zelf kozen in hun met kunst gevulde huiskamer. Wat een mooie plek! 

In eerste instantie heette de serie waar het werk uit komt "Fragility Shelter". Nu mijn boek er is heet de serie daarnaar: "Alles wat zacht was". Het gekochte werk is mijn favoriete kunstwerk uit het boek. Ze heeft een goede smaak!

Huizen