Workshop Componeren met Water

.

Laat je inspireren door de rijke klankwereld van water

Bedankt voor deze blikverruimende workshop! - PABO-student

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beschrijving

Componeren is een prikkelende activiteit voor iedereen. Bij componeren met water ga je aan de slag met een materiaal dat unieke mogelijkheden heeft. Overal op de wereld zijn er culturen die muziek maken met water, denk aan de traditie van "waterdrumming" op Vanuatu. Deze workshop is voor iedereen die het leuk vindt om eens "out of the box" muziek te maken, ervaren musici, of beginners.

In deze workshop ontdek je allerlei mogelijkheden om met water klanken te maken. Je gebruikt je handen en verschillende materialen. Er is ruim aandacht voor het experiment. En vervolgens ga je bouwen met je vondsten. Natuurlijk krijg je in alle fases begeleiding. Je werkt in kleine groepjes, zodat er ook sprake kan zijn van samenklank.

De workshop is voor een diversiteit aan doelgroepen: kinderen, jongeren, volwassenen, ouderen, je muziekvereniging, scholen, de muziekschool, je bedrijf, vriendinnengroep etc.

Workshop op maat

In overleg ontwerp ik de workshop speciaal voor jouw gelegenheid op maat.

Zo gaf ik aan 3e jaars PABO-studenten van de Christelijke Hogeschool Ede een verkorte versie van de workshop, in 50 minuten. Zij hebben ook het experiment ervaren en het bouwen aan een compositie, a.d.h.v. tips. Velen wilden het graag eens in een stageklas proberen. (Op de foto zijn de studenten net allerlei klanken aan het uitproberen. Later gaan ze in groepjes componeren)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Video

Video met twee composities van 1 minuut
door PABO-studenten

 

Video met twee composities van 1 minuut
door PABO-studenten

20230321_163322

 

 

 

 

 

 

 

 

Praktische Informatie

 

 

Materiaal: Je neemt je eigen materialen mee: een teiltje, twee plastic flessen met dop, een plastic bakje en twee stokjes om mee te tikken (bijv. potloden, kwasten of drumstokjes).

Datum en tijd: We overleggen over de datum en tijd. De workshop duurt ca 2,5 uur. 

Locatie: Je kunt me uitnodigen om de workshop op locatie te geven. Er moet met water kunnen worden gewerkt in verschillende ruimtes, en bij mooi weer buiten.

Aantal deelnemers: minimaal 4, maximaal 15

Kosten: 250,- euro voor een groep, exclusief reiskosten. Inclusief koffie/thee of ander drinken (in overleg).

Aanmelden: gradyvandenbosch@kpnmail.nl