Fotografie

.

Thema’s: Straat, After the rain things are new, Heaven and Earth, Miserere Nobis,
Spirit, Opstanding, Diversen religieus

 

Straat

 

After the rain, things are new

De beelden bij After the rain... laten een verlaten paraplu zien op straat, na een regenbui. Doordat ik deze fotografeer gaat de paraplu een geheel eigen, poëtisch leven leiden en stijgt uit boven het dagelijks gebruik. Zo is het ook met ons wanneer wij door God worden aangeraakt, wij worden dan vernieuwd.

 

 

 

De werken bij de thema's Diversen Religieus, Opstanding, Spirit, Miserere Nobis en Heaven and Earth, zijn grotendeels foto's gemaakt op bouwplaatsen. Ze inspireren mij tot werk met een (Christelijke) symboliek, ik zie a.h.w. willekeurig ontstane installaties. Ik voeg niets aan de foto's toe en haal er niets vanaf, soms snijd ik ze bij. Ik zet ze bijvoorbeeld in negatief of versterk het contrast.

 

Heaven & Earth

 

Heaven and Earth assemblage foto's

 

Miserere Nobis

Het licht in deze werken is steeds het Licht van Jezus. In de vorm van een kruis of lichtpuntjes, of een alomringend licht om je eigen donkere kruis en rotzooi, soms als lichte aanwezigheid waarbij Hij meelijdt en dan weer als lichtend wezen. Jezus vraagt niets van je, maar is er, met Zijn Licht.

 

 

Spirit

 

Opstanding

 

Diversen Religieus