Installaties

.

Projecten: Ik heb dorst, 70 x 7, Port, Monumentjes

 

 

Ik heb dorst

13 flessen, waarvan 11 met een briefje waarop de tekst "Ik heb dorst". Ze doen denken aan aangespoelde flessen met een hulpvraag. In een van de flessen zit azijn en een sponsje. In de laatste fles zit water, deze fles is open. De 11 flessen met het briefje staan voor de mens, en meer in het bijzonder voor de 11 discipelen. De fles met azijn staat voor het lijden van Christus, zijn kruiswoord "Ik heb dorst", wanneer hij een spons met azijn krijgt toegereikt, en voor de 12e discipel, Judas. De open fles met water staat voor Jezus. Hij is het Levende Water waaraan wij ons kunnen laven. De opstelling van de flessen is vergelijkbaar met die van het Laatste Avondmaal.

 

 

70 x 7

490 blanco visitekaartjes. Een visitekaartje staat voor identiteit. Wij raken in ons leven beschadigd en besmeurd door onze onvolkomenheden. Jezus vergeeft ons en maakt ons rein, wit als sneeuw. Hij geeft ons ook de opdracht om elkaar te vergeven, wel 70 x 7 maal, oftewel oneindig, zoals Hij ons oneindig vergeeft. De visitekaartjes vormen samen een kleed dat bijvoorbeeld bij een Heilig Avondmaal dienst kan doen. Deze installatie kan eventueel samen gepresenteerd worden met de video 70 x 7.

 

20170710_123325      20170710_203055

Op bovenstaande foto's zie je de installatie gefotografeerd in het atelierkerkje in Ginnum, Friesland. rechts samen met de video 70 x 7. Bij belangstelling voor huur, om te exposeren, graag ruim van tevoren aangeven. Vanwege de kwetsbaarheid van het werk moet deze steeds weer worden bijgewerkt.

 

 

Port

Port betekent haven. Ik heb een lege doos port genomen en gezien dat er allerlei verwijzingen naar Jezus op staan. Om te beginnen is Jezus een toevluchtshaven voor ieder mens. En natuurlijk is Port een soort wijn, een belangrijk teken rond Jezus. Ik heb foto's van de doos genomen en zo de doos en de verwijzingen naar Jezus in kaart gebracht. Het is een soort archeologisch onderzoek geworden. De doos vormt samen met de foto's de installatie. Mensen worden uitgenodigd om zelf ook foto's van de doos te nemen. Enkele foto's:

 

 

Monumentjes

Foto-installatie bij het thema Hemel en Aarde. Op de stoep liggen dingen die uit de lucht zijn komen vallen. De stenen van de stoep doen denken aan grafstenen in een oude kerk. Ik fotografeer composities van de dingen op de stoep en maak er zo monumentjes van, ze krijgen zo de eerbied die we kennen van de oude grafstenen. Bij voorkeur tentoongesteld in een oude kerk. Meer dan 20 foto's.