Projecten op maat

Inleiding

Op deze pagina vind je een aantal voorbeelden van kunsteducatie op maat. Studio Grady krijgt regelmatig een opdracht voor een workshop of ander kunsteducatief project. Ook ontwerp ik soms zelf een opdracht voor een specifieke situatie.

Ik sta open voor uiteenlopende opdrachten, zoals op festivals, op Hogescholen, op conferenties en voor andere groepen of individuen. 

WP_20191018_12_47_43_Pro

20230321_163322

Schilderen op Klassiek

Opdrachtgever: projectbureau LUSTR
voor NPO Radio 4
Samenwerking
met harpist Nick Scholten
.

In deze workshop werkte ik met meer dan 20 deelnemers van alle leeftijden. Deze workshop was voor het NPO Radio 4 Hart & Ziel Festival in Tivoli Vredenburg in Utrecht. Er werd geschilderd bij de live muziek van een professionele harpist.

Componeren met Water

Opdrachtgever: Christelijke Hogeschool Ede, CHE, afdeling PABO.

Al diverse keren werkte ik met 3e jaars PABO-studenten van de Christelijke Hogeschool Ede. In deze korte workshops is er ruimte voor experimenteren, componeren en presenteren en maken de studenten in groepjes een muziekstukje van ca 1 minuut met de klanken van water en diverse attributen.

 

20230703_150531 3

Kunst & Religie

Schilderworkshop in Inloophuis

Opdrachtgever: christelijk inloophuis Tolvrij.
Eigen voorstel.

Voor het inloophuis Tolvrij ontwerp ik hele laagdrempelige schilderworkshops. Als inspiratiebron neem ik een Bijbeltekst, omdat de meeste bezoekers gelovig zijn. In dit geval gaat het om de beleving van het creatief bezig zijn en niet om artistieke uitdagingen. Alles is goed. Wel groeien de deelnemers naarmate ze vaker meedoen. Ze worden vrijer en creatiever en krijgen meer zelfvertrouwen.

 

Art-Based Learning op Conferentie

Opdrachtgever: De Blauwe Koepel (leergemeenschap kunst, filosofie, theologie)

Tijdens de 2e conferentie van De Blauwe Koepel verzorgde ik een sessie a.d.h.v. de methode Art Based Learning. Met 10 deelnemers gingen we aan de slag rond een zelfgekozen kunstwerk. Bij iedereen kwamen er waardevolle inzichten naar boven. De methode kun je ook in een meer pastorale setting toepassen en was dus passend voor deze christelijke organisatie.

20210708_121730

20230512_143900

1 op 1

Opdrachtgever: Henk Schaap, voor zijn vrouw (particulieren).

Ik gaf een aantal workshopsessies aan een oudere dame. Dit kwam voort uit verschillende 1 op 1 sessies die ik in mijn kerk organiseerde tijdens de corona lockdowns. Haar man gaf haar een aantal sessies voor haar 80ste verjaardag. We schilderden bij een Bijbeltekst.

Workshop voor Theologiestudenten

Opdrachtgever: Hogeschool Windesheim, afdeling Theologie & Levensbeschouwing

Ik gaf een workshop Creatieve Verdieping rond de vraag: "wat is een wezenlijke ontmoeting?". Hierin verwerkte ik verschillende kunstactiviteiten: kunstvideo kijken (The Artist is Present - Marina Abramovic), bespreken en nadoen, eenvoudige theateroefeningen doen waarbij je elkaar op verschillende manieren ontmoet, in stilte kunstvideo (The Greeting - Bill Viola) kijken en tekenen van wat jij als de essentie van een wezenlijke ontmoeting ziet. Ook werd er een Bijbeltekst gelezen en werd er in groepjes over het onderwerp doorgepraat.

1601358752977

Kunsteducatie

ICC: Creatieve Verbeelding Competenties

Opdrachtgever: Kunst Centraal (Cultuureducatieve instelling Provincie Utrecht)

Voor het opleiden van basisschoolleraren tot ICC-er (intern cultuur coördinator) ontwierp ik de opdracht om in een tekening en/of collage te verbeelden welke competenties je je eigen hebt gemaakt in de cursus en welke nog wat verder van je af staan. Ik ondersteunde als ICC-trainer verschillende jaren de ICC-trainer van Kunst Centraal, waarbij ik vooral de Persoonlijke Ontwikkelvraag begeleidde. 

Klik hier voor een blog >>

 

 

Drawing Music

Opdrachtgever: Christian Artists Gathering - Created to Create (C2C)

Voor de deelnemende kunstenaars (beeldend, muziek, literatuur etc) aan de meerdaagse, internationale "gathering" ontwierp ik een workshop waarbij muziek werd getekend met oliepastel en houtskool. Ik werkte hierbij samen met de Franse violist Jean-Pierre Rudolph, die de live-muziek verzorgde.