Schilderen, Tekenen, Monoprint

.

Thema's: ICHTHUS, Fragility/Shelter, Resurrection, Pietà, Crucifix, Kruis, Diversen Religieus, Abstract, Landschap, Mensen

 

ICHTHUS

In deze serie maak ik geabstraheerde zelfportretten met het symbool van een vis. Het Griekse woord voor vis is IchtHus en verwijst naar Jezus. Elke letter in het woord Ichtus staat voor een betekenis van Jezus. Deze serie gaat over mijn relatie met Jezus. De beeldtaal is in eerste instantie geïnspireerd op een werk van Basquiat: tekens en gelaagdheid. Ik onderzoek het thema in tekeningen, acrylschilderijen en ik probeerde eens olieverf. Hieronder een selectie. 

 

Fragility - Shelter

Het thema Fragility - Shelter gaat over kwetsbaar zijn en tegelijkertijd geborgen. Dit kan religieus zijn, maar je kan je ook geborgen voelen bij medemensen, of op je eigen plekkie, of in je eigen gedachten etc. Ik experimenteerde in deze serie met monoprint, ecoline en oliepastel. Hierbij een kleine selectie. Alles op mixed media papier, A4. In totaal maakte ik meer dan 150 prints en tekeningen. Een selectie van monoprints en ecoline-tekeningen is opgenomen in mijn boek Alles wat zacht was.

 

 

Gericht op Pasen, met Jezus opgestaan (40 -dagentijd)

Tijdens de 40-dagentijd voor Pasen makte ik 7 inkttekeningen, elke week 1. Ik gebruikte mezelf steeds als model. De tekeningen symboliseren elk een aspect uit het thema. Hieronder 3 van de tekeningen. A4.

 

 

Resurrection

 

Pietà

De schilderijen bij het thema Pietá zijn deels gemaakt in Ginnum, tijdens de "Artist in Residence" week. De schilderijen zijn gebaseerd op historische en hedendaagse verbeeldingen van de Pietà. Ik heb ze op mijn eigen manier vertaald. Voor mijn doen heb ik veel kleur gebruikt.

 

 

Kruis & Crucifix

Hieronder beelden bij de thema's Kruis en Crucifix. Lees hier meer over de achtergrond van deze serie.

 

Crucifix

 

Kruis

 

Religieus diversen

 

Abstract

 

Landschap

 

Mensen