Workshop Beeldend Bezinnen met Muziek, Religieus

.

Een artistieke en meditatieve workshop ineen!

Een artistieke verrijking voor de ervaren kunstenaar 
en een boeiende ontdekkingstocht voor de beginnende kunstenaar

"Een echt goede workshop!" - Jacqueline
"Het was zoals ik gehoopt had" - Fred

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 highlights van de workshop:

1. Je wordt geïnspireerd door prikkelende (religieuze) teksten + muziek
2. Je deelt met elkaar je persoonlijke inzichten in de teksten + muziek
3. Je leert een bijzonder stuk religieuze muziek kennen: de achtergrond, de sfeer en emotie en de muzikale details
4. Je komt stap voor stap op je eigen spoor, en maakt je eigen, unieke en verrassende werkstuk
5. Je wordt begeleid op je eigen niveau en inspireert tegelijkertijd elkaar, inhoudelijk en artistiek

 

Wil je artistiek en inhoudelijk de diepte in, wil je heerlijk ontspannen door inspannen, wil je een verrassende ontdekkingstocht vanuit tekst en muziek naar beeld op je eigen niveau, durf je uit je comfortzone, maar verzekerd van een goede opbouw en alle ruimte voor je eigenheid? Geen doorsnee workshop, maar een eigenzinnige en verdiepende weg.

Bij de workshop "Beeldend Bezinnen met Muziek, Religieus" komen twee activiteiten samen: het Beeldend Bezinnen met een religieus thema en het Schilderen van Muziek.

Je laat je bij het schilderen inspireren door een religieus muziekstuk en daarbij passende Bijbeltekst en gedicht. Je verbeeldt zowel de inhoud als de muzikale elementen, sfeer en emotie in de muziek. Dit kan zowel een abstract als (semi)figuratief werk opleveren. We werken toe naar een volwaardig artistiek product.

Er wordt volop aandacht besteed aan het muziekstuk, en ook hoe je de muziek beeldend kunt vertalen, zodat je handvatten krijgt om naar aanleiding hiervan tot een schilderij te komen. En er wordt ruim de tijd genomen om stil te staan bij de bijbehorende Bijbeltekst en gedicht. Er wordt gewerkt met een opbouw, vanuit een explorerende houding, die je eerst breed inspireert en je vervolgens op je eigen spoor brengt. 

Deze workshop is een combinatie van een artistieke activiteit en een religieus verdiepende activiteit. Mogelijk ervaar je het als een soort meditatie met verf. Je zult zowel met hart en ziel, als lichamelijk en met je verstand betrokken worden bij het schilderen. Belangrijk aspect van deze workshop is ook het delen met elkaar van de ervaringen en de resultaten.

Deze workshop is interessant voor ervaren schilders. Maar ben je een beginner, dan ben je ook welkom, bijvoorbeeld interessant voor muziekmensen en mensen die eens op een andere manier met het geloof bezig willen zijn. 

Op de pagina Aanbod Interdisciplinaire Kunsteducatie nog meer uitspraken en video's.

 

Hiernaast een video-impressie van een workshop in de serie Beeldend Bezinnen met Muziek, Religieus. Het thema was "stilte'. Er werd geschilderd bij o.a. Psalm 131, een gedicht van Huub Oosterhuis (Psalm 101 Vrij) en het muziekstuk "Silentium" van Arvo Pärt. Ik werk met meerdere thema's, je kunt dus vaker meedoen. 

Enkele uitspraken van deelnemers:

“Het was een goed uitgedachte workshop, wat echt een geheel is geworden”. “Door de muziek kwam ik uit mijn hoofd (schetsen tijdens muziek) en durfde ik vormen/kleuren op papier te zetten”. “Inspirerend! Fijn om echt op te bouwen”. “Mag ik nog een keer?” ."Geweldige middag. Verdiepend en ook gezellig!"

"De workshop gaf me rust, zelfvertrouwen, omdat het stap-voor-stap ging. Er was ruimte en tijd genoeg om het echt een proces te laten zijn"

"Ik vond het spannend, had ook wel momenten van ehhh, maar ben toch trots op m'n resultaat".

"Je brengt een goede sfeer in de groep. Heel belangrijk omdat dan alleen vanuit het hart gewerkt kan worden".

"Bijzonder hoe jij Grady telkens vanaf het begin van de workshop een veilige plek creëert waar de mensen open durven te zijn: een raakvlak tussen hemel en aarde (a thin place, Iona)"

"Ik voel bij jou een rijke inhoud en veiligheid"

"Echt alles goed geregeld!"

Over het begeleiden: "dat doe je in echt mooi evenwicht en wijsheid". "Enerzijds je rust en warmte, maar ook je kracht"."Dat je ook op toegankelijke wijze mensen in beweging kan zetten om patronen te doorbreken". “Prettige positieve/stimulerende grondhouding”." Je hebt de gave om mensen verder te brengen in hun proces...doorziet het schilderij en de schilder. Je geeft ruimte, maar zegt ook waar het op staat en juist die eerlijkheid maakt dat ook deze middag een feest werd". "Ik voelde me zeer gezien in je uitleg".

 

 

 

 

 

 

 

 

Een deelnemer kijkt terug:

"Ik heb genoten van wat je aanbood, van de sfeer in de groep en van de ontdekkingsreis die middag. We hadden het goed met elkaar. En ik vind het heerlijk om eens wat andere input te krijgen en op een ander been gezet te worden."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Praktische informatie

 

Voor alle materialen wordt gezorgd, maar deelnemers mogen ook hun eigen favoriete materialen en gereedschappen meebrengen. We schilderen met acrylverf op doek (50 x 70). Er zijn kwasten in verschillende diktes, ook hele brede, paletmessen, plamuurmessen, sponsjes en verfkammen. 

Datum & Tijd: Nog geen nieuwe datum bekend. Houd mijn socials en deze website in de gaten. Je kunt je alvast opgeven. 
De eindtijd hangt af van het aantal deelnemers, hoe meer deelnemers, hoe meer tijd we nemen om e.e.a. met elkaar te delen.

Locatie: Herberg Tolvrij, Regentesse 98, Huizen. 

Kosten: 57,50 euro pp, inclusief materiaal, gebruik van schort en koffie/thee met lekkers. Betalen: maak het bedrag over op rekeningnummer NL 52 RABO 0397738889 t.n.v. Grady van den Bosch, o.v.v. Beeldend Bezinnen met Muziek Religieus (+ workshopdatum). Wanneer het bedrag is ontvangen is de aanmelding officieel.

Minimaal 3 en maximaal 5 deelnemers.

Aanmelden: Uiterlijk 4 maart. Bij: gradyvandenbosch@kpnmail.nl