Storing AUB

.

Kunstcursus Storing AUB

Met veel plezier neem ik in het najaar van 2020 deel aan de kunstcursus van Storing AUB. Ik ben begonnen met Traject 1: "Vrije Verkenning". Het doel is niet een afgerond kunstwerk, of een bepaalde techniek, maar het vrije experiment. Er wordt gewerkt met thematische opdrachten, n.a.v. hedendaagse kunst. Drie citaten die iets weergeven van het doel en karakter van de cursus:

1. ‘Het onbekende wordt het beste bereikt door een ontregeling van alle zintuigen’ (Arthur Rimbaud)
2. Tussenruimte: een plek waar onbekendheid (tijdelijk) wordt bewaard in plaats van deze te duiden, te analyseren en als kennis te serveren (bron: Mister Motley)
3. ‘Ever tried, ever failed, no matter. Try again, fail again, fail better’ (Samuel Beckett).

Ik zal steeds bij een nieuwe opdracht mijn proces uploaden, zie hieronder.

 

Opdracht 1: Psychogeografie

De opdracht:
Ga op dwaaltocht door een stad (een zgn derivé, naar Guy Debord) en verzamel indrukken. Kies daaruit iets waar je mee wilt werken. 

Mijn thema: Indentiteit zonder uithangbord
Ik maakte foto's en koos er daar twee van om mee te werken. Ik maakte een paar series kleine verbeeldingen op blanco visitekaartjes en tekende ook op de foto's. 

Je kunt hier mijn proces lezen en het werk zien >> Storing AUB Opdracht 1

 

 

20200927_140749

Opdracht 2: Zelfportret

De opdracht:
Zelfportret. Maak een lijst van dingen waar je je voor schaamt en kies daar iets uit om beeldend onderzoek mee te doen. Vrije opvatting van het zelfportret.

Mijn thema: Begrenzingen - Bounderies:
Ik koos mijn chronische beperkingen, die ik heb overgehouden na ziekte, 8 jaar geleden. Ik ervaar begrenzingen in mijn hoofd, terwijl mijn geest levendig is. Ik kan hierdoor niet de beste versie van mezelf zijn. Dat is een vorm van schaamte naar de ander toe, ook als dat niet hoeft. Ik experimenteerde met fotografie, schilderingen en met kleine objecten van blanco visitekaartjes en klei. 

Je kunt hier mijn hele proces lezen en bekijken >> Storing AUB Opdracht 2

 

20201012_123901 kopie

Opdracht 3: Alledaagse Werkelijkheid

De opdracht:
Doe een beeldend onderzoek rondom het thema "Social Distancing". 

Mijn Thema: Volgt.

 

20201023_144223 kopie

Opdracht 4: 

Opdracht 5: