Grady & Art

.

Beeldende Kunst en Poëzie
Schilderen, Fotografie, Mixed Media, Video, Installaties

Over mijn werk
In mijn beeldend werk druk ik mij uit in verschillende disciplines en verschillende stijlen: schilderen, fotografie, video, mixed media en installaties. Semi-abstract, abstract en conceptueel. En mijn poëzie gaat soms samen met beeld. De onderwerpen die ik kies worden gedomineerd door 3 inspiratiebronnen. In de eerste plaats mijn geloof. Ik tast naar hervertellingen van religieuze thema’s, zoals ze bij mij binnenkomen. Altijd op zoek naar hoe je iets dat alleen in Woord en Geest bestaat kunt verbeelden, of hertalen, zodat het opnieuw communiceert. Zodat ik het opnieuw ontmoet en misschien anderen ook. Ik loop vaak graag een poosje op met een thema dat me dierbaar is, en dat ik zowel in artistieke vorm als wat betreft inhoud wil verkennen en uitdiepen. De tweede inspiratiebron is puur esthetisch, dat wat ik mooi vind. Vaak zijn dat abstracte patronen en ook herhalingen. Bijvoorbeeld op bouwplaatsen en op straat. Maar het kan ook de ongrijpbare veelvormigheid van een tuin zijn. De derde inspiratiebron is kunst uit de kunsthistorie en hedendaagse kunst. Bijvoorbeeld het thema Pieta.

Mensen noemen mijn werk wel krachtig, fijnzinnig en bezield.

Opleiding
Mijn artistieke scholing heb ik gehad in de master Kunsteducatie, bij het interdisciplinair artistiek project o.l.v. kunstenaar en docent Henk Schut. We werkten op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Maar daarvoor was ik op het beeldend vlak al actief als autodidact. Beeldend bezig zijn is een rode draad in mijn leven. Mijn vak werd muziek, maar de “visual arts” zijn ook altijd aanwezig geweest in mijn leven. In 1999 ben ik er serieus mee aan de slag gegaan. Omdat ik een professioneel niveau nastreef, heb ik de afgelopen jaren verschillende trainingen gevolgd. Op het gebied van schilderen en tekenen o.a. bij de CNV-Kunstenbond, de Gooise Academie (Willem Zijlstra) en bij Irene van den Bos. En verder onder meer installation art en interactive digital sound art op het Christian Artists Seminar. Ik bezoek musea en zie veel kunst op internet.

In 2020 en 2021 volg ik 2 trajecten van Storing AUB (Vrije verkenning en Autobiografische verdieping) met als docent Stephanie Jansen. Storing AUB is voor professionele en gevorderde autodidacte makers van kunst. Het gaat hier niet om een afgerond kunstwerk, maar om het experiment, n.a.v. thematische opdrachten, geïnspireerd door hedendaagse kunst. Volg mijn proces op de speciale pagina >>

Exposities en publicaties
Sinds 2008 exposeer ik, veelal in kerken. Mijn werk is ook in enkele publicaties gebruikt. Op de pagina CV Art staat een overzicht van de exposities en publicaties. Kijk ook op de pagina met Publicaties.

Prijzen
Voor mijn beeldend werk won ik binnen de CNV vakgroep beeldende kunst diverse 2e en 3e jury- en publieksprijzen.
Voor mijn Poëzie won ik een prijs bij de NCRV en bij het Kröller Müller Museum. Ook nam ik tot nu toe twee keer deel aan De Gedichtenwedstrijd van Prijs de Poëzie, een landelijke wedstrijd. Ik kwam met 2 gedichten in de top 1000 (van rond de 7000 inzendingen). Op mijn Poëziepagina kun je deze gedichten lezen.

 

artway-screenJe kunt meer over mijn kunstenaarschap lezen op de website ArtWay.

 

 

 

 

 

Boek
Op dit moment (zomer 2021) werk ik aan een boek. 40 tweeluiken met kunst en poëzie over kwetsbaarheid & geborgenheid. Het manuscript ligt inmiddels bij enkele uitgevers ter beoordeling. De  werktitel is "Als tedere legioenen", naar een van de gedichten.

 

Fragility - Shelter
In 2020 ben ik begonnen met een dagelijks experiment: monoprints rondom het thema "Fragility - Shelter". Het thema rondom fragiliteit, kwetsbaarheid en tegelijk geborgenheid, blijkt eindeloos veel vormen te kennen, variaties van beschutting. Ik print met acrylverf op mixed media papier, A4. En ik werk erin met houtskool, soms softpastel en/of Posca verfstift. Bij de Artgallery, bij "Schilderen", vind je enkele prints >>

In de KUNSTVLOG hiernaast ga ik dieper in op het project. Zie je mijn werkplek, vertel ik iets over enkele prints en laat ik iets van het proces zien en de oorsprong van het thema >>

Kruis & Crucifix
Van 2015 tot in 2017 heb ik wat het schilderen betreft, gewerkt met het thema Kruizen en het thema Crucifixen. Op de pagina Kruis & Crucifix beschrijf ik het artistieke en inhoudelijke ontwikkelingsproces.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enkele video's van mijn werk. Zie meer video's van mijn werk op mijn YouTubekanaal.

.

 

Andere kunstenaars over mijn werk

"Totaal nieuwe beeldtaal"
"Kracht door eenvoud en sterk van vorm en kleur. Rust en kracht"
"Troostvol. Uitstekend op linnen gezet"
"Krachtig"
"Het raakt me om zo'n kunstwerk te maken van geliefden"
"Multimedia, mooi gedaan"
"Onderzoek, potentie mogelijkheden"
"Eigentijds medium"
"Creativiteit, inventiviteit, eigentijds, vernieuwend. Prachtig!"
"Diversiteit, experimenteel karakter, gebruikmakend van nieuwe media, ijzersterk"
"Krachtig experimenteel, verrassend en dynamisch"
"Door de eenvoud van de afbeelding komt het thema m.i. goed uit"
"Krachtig groot doek, verfijnde illustraties, mooie gedichten"
"Origineel, mooi doorgewerkt"
"Combinatie fotografie en poëzie vind ik origineel/vernieuwend overkomen. Heel aansprekend"
"Gedurfde techniek, eenvoudig maar raak"
"Bijzonder werk, het licht overwint!"

Beoordeling ballotagecommissie AtelierRoute Huizen 2017

"Eigen handschrift, veel zeggingskracht, goede technische beheersing, je hebt een eigen levensfilosofie die duidelijk in je werk tot uitdrukking komt"

Talentevaluation Christian Artists Seminar 2017 door Teddy Liho en Paul Fransen

"Congratulations: high artistic level"

 

 

.

Ginnum
In 2017 was ik "Artist in Residence" in het 12e eeuwse atelierkerkje in Ginnum, Friesland.
Rechts een kleine video-impressie>>